Discussieavond anarchisme samen met de faculteit filosofie (KUL)

Deze activiteit wordt niet georganiseerd door LAG, maar wij moedigen andere activiteiten rond anarchisme zeker aan.

Anarchisme, staat dat eigenlijk niet gelijk aan chaos? En anarchisten, dat zijn toch zeker allemaal vage hippieachtige figuren die alleen maar tegen van alles en nog wat demonstreren. En dan die verhalen over de anarchistische samenleving… Ze klinken misschien allemaal wel heel mooi en idealistisch, maar zo’n samenleving is in werkelijkheid toch nooit te realiseren?

Op woensdagavond 30 april zal in het Mgr. Sencie-Instituut een discussieavond plaatsvinden waarop onder andere deze vooroordelen aan de kaak worden gesteld. Twee gedreven sprekers zullen beiden een korte inleiding in het anarchisme geven. Peter Storm uit Nederland zal een heldere algemene inleiding op het anarchisme geven: waar staat het anarchisme voor en wat probeert het concreet te bereiken? De presentatie van Pépé van Anarchie is Orde uit Leuven zal hier goed bij aansluiten. Hij gaat vooral de nadruk leggen op de historische en filosofische kanten van het anarchisme: hoe is het ontstaan en welke fundamentele ideeën liggen eraan ten grondslag? Na deze inleidingen zal er voldoende ruimte zijn voor een open discussie – zowel met de sprekers als onderling.

De discussie wordt gehouden aan de faculteit wijsbegeerte, maar zal ook voor niet-filosofiestudenten zeer toegankelijk zijn. Of je nu al eens een boek hebt gelezen over anarchisme en er meer vanaf wilt weten, of er juist nog helemaal niets vanaf weet, maakt niet uit: iedereen is welkom. Het doel van deze avond is om aan te tonen dat het anarchisme als filosofische en politieke stroming nog steeds zeer actueel is.

30 april 2014
Aanvang: 20:15
MSI (letteren), Erasmusplein 2, lokaal 01.28