Filmvoorstelling Projekt A + voku

Een samenwerking van Collectief Cursief en Leuven Anarchistische Groep

14u. Start samen koken, iedereen welkom!

19u. Voku/ Volkskuchen/ Volkskeuken = een kwalitatieve, veganistische maaltijd aan vrije bijdrage. Door overwegend te werken met voedseloverschotten of zelf-gekweekte groentjes tonen wij dat gezond eten absoluut niet duur hoeft te zijn. Voku’s zijn veganistisch omwille van de positieve invloed op dier, milieu en eigen gezondheid. Door middel van het principe van vrije bijdrage te hanteren, kan iedereen betalen naar eigen mogelijkheden, iedereen kan dus een hapje mee-eten! (Wie allergieën heeft, kan dit steeds op voorhand melden)

20u. Filmvoorstelling : Projekt A
Deze documentaire duikt in de veelgelaagde wereld van anarchisten en breekt met de clichés van chaos en rellen. De film gaat over een politieke beweging, de theorie ervan en de mensen die zich inzetten voor de realisatie ervan.

In Projekt A worden verschillende Europese projecten uitgelegd. Deze projecten zijn ontstaan door mensen die geloven dat ze regelvrij kunnen leven, zonder staat, zonder wetten en zonder gerechtigheid. Vanuit het perspectief van vandaag dus een absurde gedachte. Ze ontwerpen concrete ideeën om een alternatief te bieden op wat er nu bestaat. Hierdoor stellen ze de basisprincipes van de kapitalistische wereld ter discussie.

Twintig jaar na de ineenstorting van het echte socialisme zijn er meer en meer mensen die het kapitalisme als een levensvatbaar model van de samenleving betwijfelen. Hierdoor komen autonomen projecten in groeiende aantallen tevoorschijn en deze documentaire doet er alvast een deel uit de doeken.

Na de documentaire is er tijd voor vragen, discussie en een kleine toelichting.

De activiteit gaat door in jeugdhuis Sojo.
Eénmeilaan 35
3010 Kessel-Lo
http://sojovzw.be/over-sojo/wegbeschrijving/