Vechtsport weekend: verslag

De Van Monck Autonomous Gym bestaat nu al ongeveer 1 jaar in de Van Monckhovenstraat in Gent. Binnenkort moet de gym op zoek naar een andere locatie. Het kraakpand waarin de gym ligt, wordt namelijk ontruimd.

vmag

Om in stijl afscheid te nemen van de oude plek, werd er een volledig weekend op poten gezet met verschillende zelfverdedigings- en gevechtssporten. Wij waren er ook bij.

De Gym

Misschien even een kort woordje uitleg over de gym. De Van Monck Autonomous Gym is een zaal in een kraakpand in Gent, waar nu ongeveer een jaar lang wekelijkse trainingen doorgaan van muay thai en engels boksen. Er zijn een paar belangrijke verschillen met andere gyms of plaatsen waar gevechtssporten geleerd worden; de werking wordt volledig gedragen door vrijwilligers, er is geen lidgeld. Wel staat er een pot waar iedereen vrije bijdragen in kan storten, voor de aankoop van nieuw materiaal. Daarnaast zijn racisme, sexisme, homofobie, macho-gedrag of ander discriminerend gedrag niet welkom.

Voor anarchisten geïnteresseerd in sport is het dus duidelijk een uitnodigende plek, daarmee dan ook dat een paar LAG-militanten op min of meer regelmatige basis naar Gent afzakken om mee te trainen.

Het weekend

Het weekend was goed gevuld, met vrijdagavond kickboks training, gevolgd door vegan avondeten in het Anarchistisch Centrum. De volgende dag kon de schrijver van dit verslag er helaas niet bijzijn, maar het was naar verluid een drukke dag, met 3 drukbezochte trainingen door 3 verschillende trainers: engels boksen, kickboks en krav maga.

Zondag werd dit programma herhaald: ‘s ochtends engels boks, in de namiddag kickboks en ‘s avonds krav maga. Heel wat mensen deden aan zoveel mogelijk trainingen mee en dat was duidelijk te zien aan de vermoeide gezichten en de doorweekte t shirts.

Het vegan eten na elke training was dan ook meer dan welkom (met dank aan de kok!

Om samen te vatten: een geslaagd weekend, heel wat mensen hebben voor het eerst gevechtssporten geoefend, we hebben nieuwe mensen leren kennen, nieuwe technieken aangeleerd en oude technieken bijgeschaafd.

Voor mensen met interesse: de site van de Van Monck Autonomous Gym: https://vanmonckautonomousgym.squat.net/